BREV FRA MOR

Min kære dreng !

Jeg skriver kun nogle få linier, for at du skal vide, jeg stadig lever. Jeg skriver dette brev langsom, da jeg ved, at du ikke kan læse så stærkt. - Du kan ikke kende huset, da vi er flyttet.

Din far har fået et godt arbejde. Han har 500 mennesker under sig, han slår nemlig græs på kirkegården i Århus.

Der er vaskemaskine i vort hjem, men den er længe om at vaske tøjet. Jeg puttede i sidste uge 5 skjorter ned i den, trak i snoren og hørte, den startede, men jeg har endnu ikke fået dem retur. Med den tid, der er gået, må den vel også stryge dem.

Din søster har fået et barn til morgen. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om det er en dreng eller pige, så jeg ved endnu ikke, om du er blevet onkel eller tante.

Din onkel Tim druknede i sidste uge i en sprittank på Ålborg Spritfabrik. Hans arbejdskammerater prøvede på at redde ham, men forgæves. De brændte hans jordiske rester. Det tog 3 dage, før han gik ud.

Din far fik ikke meget at drikke mellem jul og nytår. Vi kom juleaften amerikansk olie i hans øl. Det holdt ham på dasset resten af året.

Jeg var hos lægen i torsdags, og din far var med. Lægen puttede et lille glasrør ind i munden på mig, og bad mig om at holde den lukket i 10 minutter. Din far tilbød lægen en masse penge for røret.

Det har kun regnet to gange i sidste uge. Første gang i 3 dage og derefter i 4. Det blæste også meget, så meget, at vore høns lagde det samme æg 4 gange.

Vi fik brev fra bedemanden, der bad om det sidste afdrag på mormors begravelse. Han sagde, at hvis vi ikke betalte inden 8 dage, gravede han hende op igen.

Din Kære Mor

P.S. Jeg ville have sendt dig 100 kr. sammen med brevet, men jeg har desværre lukket kuverten.